BRD: Activitatea băncii decurge normal. Rămânem la dispoziţia autorităţilor

Autor: Ciprian Botea 01.11.2012

BRD SocGen, a doua bancă locală dupa activele deţinute, afirmă că activitatea băncii nu este afectată de acţiunea întreprinsă de procurorii DIICOT în cazul unor posibile fraude bancare în care este anchetat şi directorul general adjuct pentru pieţe financiare al BRD, Claudiu Cercel, iar banca rămâne la dispoziţia autorităţilor pentru a furniza orice informaţie necesară.

“Astăzi, 1 noiembrie 2012, BRD - Groupe Société Générale a luat cunoştinţă de o acţiune întreprinsă de procurori ai  DIICOT. Conform comunicatului DIICOT, ancheta este în curs de desfăşurare, iar faptele vor fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66C procedură penală referitoare la prezumţia de nevinovăţie”, precizează banca.

DIICOT audiază astăzi o sută de persoane, între care angajaţi ministeriali, într-un caz de fraude bancare estimate la 22 milioane de euro. Învinuiţii sunt acuzaţi că ar fi obţinut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, in baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii de utilaje, prin intermediul unor societăţi comerciale controlate de către liderii grupării.

“Activitatea infracţională a fost sprijinită de către învinuiţii Aurel Şaramet, având calitatea de director al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Cercel - Duca Alexandru Claudiu, vicepreşedinte al unei unităţi bancare, Mihai Grigoroiu, Roşu Cătălin Ionuţ şi Atanasiu Andrei, angajaţi în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Diaconescu Florian Dragoş“, potrivit unui comunicat al DIICOT.