Vânzările grupului Gedeon Richter în România au stagnat în primele nouă luni, la 97 milioane euro

Autor: Marius Oncu 06.11.2012

Calculate în lei, vânzările au crescut faţă de anul trecut.

Activităţile de distribuţie şi retail din România au adus 83 milioane de euro, în creştere cu 1,3% faţă de 81,9 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului anterior, se arată într-un raport al grupului ungar.

În lei, vânzările pe acest segment au avansat cu 6,4%, la 367,4 milioane de lei.

Vânzările diviziei de producţie de farmaceutice au scăzut cu 1,8% în primele nouă luni, de la 22,8 milioane de euro anul trecut la 22,4 milioane de euro. În lei, vânzările au avansat cu 3,2%, la 99 milioane lei.

"Competiţia în creştere şi întârzierile excesive la plată, de până la 360 de zile sau mai mult, au caratcterizat piaţa farmaceutică din România, împreună cu împiedicarea vânzărilor de către datoriile cu termene de plată depăşite şi de stocurile ridicate ale distribuitorilor", se arată în raport.

Vânzările de produse pentru îngrijirea personală a femeilor au scăzut cu 3,6%, la 5,4 milioane de euro. În lei, vânzările au avansat uşor, de la 23,7 milioane de lei anul trecut la 23,8 milioane de lei.

Grupul ungar deţine în România o fabrică de medicamente în Târgu-Mureş, Gedeon Richter România, Gedeon Richter Farmacia cu o reţea de peste 120 de unităţi, şi distribuitorul Pharmafarm.