Evolio lansează un serviciu de videoconferinţă în cloud pentru firme

Autor: Adrian Seceleanu 06.11.2012

Compania locală Televoice Grup, care oferă diferite produse şi servicii sub brandul Evolio, a lansat un sistem de videoconferinţă care permite conectarea simultană a până la 60 de utilizatori, şi care este disponibil în schimbul unor abonamente care pornesc de la 15 euro pe lună.

În acelaşi timp cu platforma cloud, compania a lansat şi servicii de comunicaţii unificate, care sunt disponibile prin internet şi fără o investiţie iniţială din partea companiilor, a declarat Liviu Nistoran, director general şi proprietar al firmei.

"Evolio oferă un soft care odată instalat pe tabletă, smartphone, PC, notebook sau orice alt dispozitiv, îţi permite să accesezi, prin Internet, sistemul de videoconferinţă. Soluţia oferă o calitate HD a imaginii, securizarea comunicaţiei, posibilitatea interconectării cu orice tip de dispozitiv şi garantarea calităţii şi continuităţii serviciului. Marele avantaj competitiv, însă, este facilitatea de conferintă cu mai mulţi participanţi, care permite conectarea a până 60 de participanţi simultan", a spus Liviu Nistoran.

Software-ul care oferă acces la serviciul Evolio este disponibil pentru platforma iOS, Android şi Windows, conform datelor companiei.

Serviciile oferite de companie sunt de 2 tipuri: Cloud-Zoom, exclusiv pentru comunicaţii video sau Cloud-MultiCom, care oferă toate elementele unui sistem de Comunicaţii Unificate: Video, Voce, Instant Message, Pressence şi Content Sharing.

"Marcăm astăzi o premieră absolută nu numai în România ci şi în Europa de Est. Suntem în plină tranziţie a erei Post PC: de la servere de companie la stocare în cloud, de la zeci de softuri şi licenţe aferente unei statii de lucru, la aplicaţii ca serviciu. A sosit momentul să spunem la revedere centralelor telefonice şi sistemelor scumpe de videoconferinţă", a declarat Liviu Nistoran.

Evolio a construit infrastructura necesară serviciului cu echipamente de la compania Polycom, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de profil. Investiţia în lansarea serviciului a fost una semnificativă, conform datelor firmei.

Compania se aşteaptă să aibă într-un an de zile 500 de abonaţi la serviciul de videoconferinţă. "Este un serviciu potrivit pentru companiile cu multiple locaţii. Avem deja doi clienţi pentru serviciu, înainte de a face orice efort de promovare", a precizat Nistoran.

Preţurile pentru utilizarea sistemului pornesc de la 15 Euro pentru tablete şi smartphone şi ajung până la 45 Euro pentru terminalele de videoconferinţă HD.