Liderul producătorilor agricoli: Bani se dau agriculturii doar la televizor nu şi în realitate

Autori: Liliana Gheorghiu - Mediafax , Aurelia Alexa 07.11.2012

"Cei care sunt la conducerea ministerului Agriculturii şi doar cei cre sunt acum ci de mai multă vreme pur şi simplu neglijează acest sector de activitate foarte important pentru economia naţională. Unul din sectoarele care ar mai putea salva, cât de cât, situaţia financiară a României, însă, nimeni nu pare preocupat de acest lucru. N-aş putea spune că ridicăm pretenţii să cerem subvenţii europene ţinând cont de faptul că România are cea mai mică subvenţie din Europa, dar nici măcar subvenţia aprobată şi notificată la Bruxelles nu ne este acordată. Sunt bani care se dau doar la televizor nu şi în realitate şi tot la televizor se spune că pentru agricultă s-au depus eforturi extraordinare şi că s-au alocat o grămadă de bani, lucru neadevărat. De fapt vorbim de o sumă de 400 de milioane de lei, ceea ce înseamnă 100 de milioane de euro, ceea ce înseamnă pentru suprafaţa României zece euro pe hectar, adică 40 de lei pe hectar. Trageţi şi dumneavosatră concluzia cam ce ajutoare primim", a mai spus Baciu Aurel.

Baciu Aurel, preşedintele LAPAR, mai spune că oamenii sunt nemulţumiţi şi de faptul că începând de anul viitor producătorii nu vor mai primi nici accize pentru motorină, întrucât ar fi trebuit să se dea o hotărâre de guvern în acest sens, lucru care nu s-a întâmplat.

"Cei care ar trebui să se ocupe de acest lucru au alte treburi", a încheiat Baciu Aurel.

Aproximativ o mie de producători agricoli pichetează, miercuri, sediul Guvernului, aceştia reclamând faptul că agricultura este lăsată de izbelişte şi cerând demiterea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.