Huiduieli şi scandări puternice ale producătorilor agricoli, în faţa Guvernului

Autori: Liliana Gheorghiu - Mediafax , Aurelia Alexa , Lucia Efrim - Mediafax 07.11.2012

Organziatorii protestului au solicitat încă de la începerea acţiunii o întâlnire cu premierul Victor Ponta pentru a-i prezenta revendicările pe care le au.

După mai bine de două ore de la începerea pichetuui, delegaţia protestatarilor nu a fost invitată în sediul Guvernului pentru o eventuală discuţie, liderii acestora ameninţând că nu vor încheia acţiunea de protest în cazul în care nu vor reuşi să aibă un dialog cu reprezentanţii Executivului.

În semn de nemulţumire protestatarii s-au întors cu faţa către Guvernul, au început să huiduie şi să scandeze "Hoţii!", "Demisia!".

Începând de la ora 11.00, aproximativ o mie de producători agricoli pichetează sediul Guvernului, aceştia reclamând faptul că agricultura este lăsată de izbelişte şi cerând demiterea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

Protestatarii au adus cu ei un utilaj pe care a fost amplasată o machetă înfăţişând o vacă, precum şi o orchestră. De asemenea, au venit cu o oaie care trage după ea un trenuleţ improvizat pe care sunt agăţate mai multe bannere cu ciulini, cultura de bază a agriculturii: "Mâncarea este puterea omului", "Să vă fie ruşine că aţi distrus agricultura".

Pe trenuleţul tras de oaie protestatarii au mai pus şi un craniu de berbec cu mesajul "Atât a mai rămas din zootehnie".

Protestatarii poartă pe ei veste verzi inscripţionate cu mesajul "SOS, salvaţi agricultura României" şi au în mâini bannere inscripţionate "Dezinteresul guvernanţilor plus seceta egal dezastrul zootehniei", "Munca noastră este sudoare şi nu şpagă", "Respectaţi legile nu mai prelungiţi taxarea inversă", "Jos ministrul visător, puneţi un agricultor", "Cerem demisia ministrului Agriculturii", "Aţi promis investiţii în agricultură. V-am votat, ne-aţi înşelat!".

Protestatarii au venit din mai multe judeţe ale ţării precum Teleorman, Braşov, Bacău, Botoşani, Ialomiţa, Covasna, Constanţa.

Protestul este organizat în parcarea Guvernului, aceasta fiind împrejmuită de garduri de protecţie. dar şi de un cordon de jandarmi.