Dual Promo investeşte peste 200.000 dolari în achiziţia de echipamente de tipar digital şi printuri de mari dimensiuni

Autor: Andreea Mindrila 07.11.2012

Dual Promo, companie de producţie publicitară şi materiale promoţionale, a investit la începutul acestei luni peste 200.000 dolari (155.000 euro) în echipamente de tipar digital şi printuri de mari dimensiuni.

Investiţia, realizată de compania Dual Promo, se va amortizată în cel mult trei ani şi va contribui la creşterea cifrei de afaceri a grupului Dual cu peste 10% în primul an de activitate, potrivit reprezentanţilor companiei.

Grupul Dual este format din companiile Dual Promo, Inspirion România şi HOPE, care au ca obiect de activitate producţia publicitară, distribuţia către clienţi finali, servicii de consultanţă, importul şi distribuţia către agenţiile de publicitate.

Cifra de afaceri realizată de grupul Dual în acest an (care include toate contractele semnate până la sfârşitul anului) este de 3,5 milioane euro, conform datelor oferite de reprezentanţii companiei.

Ciprian Faraon, managing partner-ul Dual Promo, spune că segmentul de activitate pe care s-au impus încă de la început, respectiv cel al materialelor promoţionale, este unul destul de fluctuant şi a fost afectat de criză.

"Până acum, strategia noastră de dezvoltare prin extinderea gamei de servicii oferite, se pare că a fost căştigătoare şi ne-a pus la adăpost. De aceea, această investiţie reprezintă un pas strategic pentru noi, chiar şi în condiţiile în care nici piaţa de producţie publicitară încă nu şi-a revenit complet. În urma investiţiei estimăm o creştere a cifrei de afaceri cu cel puţin 10% în primul an şi o amortizare a investiţiei în cel mult trei ani".

El spune că dacă până acum au externalizat în mare măsură tot ceea ce ţinea de partea de print pentru proiectele pe care le-au derulat, de acum înainte producţia se va realiza in-house cu costuri mai scăzute, la o calitate superioară. Faraon susţine că au în vedere "pachete speciale de lucru cu agenţiile de publicitate, astfel încât să poată oferi clienţilor produse la un preţ competitiv".

Investiţia realizată a presupus achiziţia a două echipamente, unul dintre ele acoperind o gamă largă de necesiţăti pentru activităţile de marketing, de la direct mail până la producţia de broşuri, pliante şi alte materiale, celălalt fiind folosit pentru printuri de mari dimensiuni (postere, afişe, bannere, mash-uri).

Dual Promo a fost înfiinţată în anul 1999, compania oferind servicii de consultanţă marketing, servicii de promovare, creaţie grafică şi DTP, producţie publicitară - tipar digital şi printuri de mari dimensiuni, import şi comercializare de materiale promoţionale.