Primăria Oradea a investit 3 mil. lei în reabilitarea centrului de bolnavi cu scleroză multiplă

Autor: Laurentiu Cotu 08.11.2012

Primăria Oradea a finalizat implementarea unui proiect european în valoare totală de peste 3 mil. lei (circa 700.000 de euro), din care 2,4 mil. lei (560.000 de euro) reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile, în reabilitarea şi modernizarea centrului de zi pentru persoane cu scleroză multiplă, din municipiu.

Execuţia lucrărilor a început în luna august 2011, iar în luna septembrie a acestui an lucrările de construcţii au fost finalizate, iar dotările aferente funcţionalizării centrului au fost achiziţionate şi montate pe parcursul lunilor septembrie, octombrie şi noiembrie.

Investiţia a prevăzut reabilitarea şi modernizarea unei suprafeţe de 904 mp, reprezentând spaţii la parter şi etaj, precum şi dotarea centrului cu aparate necesare recuperării persoanelor cu scleroză, şi echipamente de calcul IT. Centrul urmează să fie inaugurat în această lună, având o capacitate de 67 de persoane (bolnavii de scleroză multiplă din Oradea, Bihor şi judeţele învecinate).

Proiectul ''Reabilitare, modernizare, extindere centru de zi pentru persoane cu scleroză multiplă din municipiu Oradea" a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 - ''Domeniul major de intervenţie 3.2 - ''Infrastructura socială''.