Cargill vrea să renunţe la două silozuri din Giurgiu

Autor: Gabriel Razi 09.11.2012

Grupul american Cargill, numărul unu pe piaţa comerţului cu cereale din România şi în acelaşi timp una dintre cele mai discrete prezenţe din mediul de business, intenţionează să vândă un siloz şi o bază de preluare a cerealelor din judeţul Giurgiu, spun surse din industrie.

"Există interes pentru a vinde silozul de la Băneasa şi baza de la Vadu Lat. Este vorba despre o reaşezare a activităţii companiei. Este normal să renunţi la ele­men­tele care generează costuri şi care nu aduc venituri", spun surse din piaţa comerţului cu materii prime agricole.

Silozul la care americanii vor să renunţe are o ca­pa­citate de stocare de 44.000 de tone, iar baza de preluare poate fi umplută cu alte 16.000 de tone de materii prime agricole. Americanii de la Cargill ţin în conservare de mai mult timp ambele unităţi de stocare, acestea nefiind listate nici măcar pe site-ul companiei.

Valoarea de piaţă a acestor două unităţi de stocare poate fi estimată la 1-2 milioane de euro.

Intenţia traderului vine după ce în vară compania a făcut un prim pas pentru curăţarea portofoliului prin vânzarea a două silozuri în Brăila şi Ialomiţa către grupul francez Soufflet.

Americanii de la Cargill au avut o politică agresivă de achiziţii în ultimii zece ani, între 2001 şi 2011, perioadă în care au reuşit să îşi construiască o adevărată reţea de silozuri în România.

Citiţi mai multe în ediţia de luni a ZF