De unde provin carnea şi cartofii de la McDonald’s România?

Autor: Razvan Muresan 09.11.2012
Ingredientele folosite în produsele din restaurantele McDonald's de pe piaţa locală provin în mare parte din import. Doar carnea de porc, sucul de mere, o parte din legume şi chiflele pe care le mâncaţi în restaurantele McDonald's de pe piaţa locală au legătură cu România.

Furnizorul de carne de vită este Inalca Italia - folosită mai ales în hamburger, Big Mac şi Big Tasty. Potrivit oficialilor companiei, carnea de vită trece prin 31 de puncte de control de la fermă până la centrul de distribuţie şi prin trei puncte de control în restaurante.

Carnea de pui folosită de McDonald's în România este furnizată de OSI Group LLC, companie cu activitate în America, Asia şi Europa, dar fără activitate de producţie pe piaţa românească, ci în Ungaria, Polonia, Austria şi Ucraina, dincolo de statele din Europa de Vest. Carnea de pui stă la baza unor preparate precum McPuişor, McChicken, Chicken Grill, Chicken McNuggets şi aripioare.

Afla unde sunt produse si celelalte ingrediente in articolul integral din Business Magazin.