Şeful companiei Boehringer Ingelheim: Economia românească şi sistemul de sănătate prezintă oportunităţi de creştere

Autor: Ioana David 12.11.2012

Jan Stefan Scheld, directorul general al companiei farmaceutice Boehringer Ingelheim România, spune că a fost nevoit să ajusteze buget la jumătatea anului, principalul motiv fiind mediul farmaco-politic.

"Prioritatea a fost să executăm strategia planificată şi fiecare angajat să se simtă implicat în aceasta. Aceasta este de fapt una din provocările pieţei din România: strategia este relativ uşoară, ştii ce ai de facut, dar să faci ca lucrurile să se întâmple după cum ai planificat, nu este atât de uşor", a spus Jan Stefan Scheld pentru Ziarul Financiar.

Jan Stefan Scheld, 40 de ani, a venit la conducerea companiei în urmă cu un, după ce anterior, în intervalul 2006 - 2011, a fost global teamleader pipeline marketing, la sediul internaţional al Boehringer Ingelheim.

Compania are în portofoliu branduri precum Mucosolvan, Dulcolax iar anul acesta aşteaptă vânzări de peste 100 mil. lei (22,2 mil. euro).

"Deoarece economia românească dar şi sistemul de sănătate din România prezintă oportunităţi de creştere şi de îmbunătăţire, singura opţiune pentru noi a fost să ne orientăm de asemenea către o creştere în cadrul companiei", a mai spus Jan Stefan Scheld.