BCR Leasing va încheia acest an cu o scădere de 5% faţă de 2011

Autor: Raluca Ghinea 15.11.2012

La începutul anului, Speteanu anticipa pentru 2012 o creştere a afacerilor de 40%, la 107 milioane euro, după ce anul trecut compania a înregistrat o creştere de aproape cinci ori a volumului de bunuri finanţate.

"Condiţia economică nu a încurajat consumul, proiecte mari de investiţii nu s-au mai făcut, nu au fost nici proiecte de infrastructură, care de obicei erau prezente în anii electorali, iar anul agricol a fost slab, aşa încât achiziţiile au fost amânate. Dacă începtul de an a fost pozitiv pentru achiziţiile de echipamente destinate agriculturii, apoi a venit a doua parte a anului cu o producţie agricolă slabă, iar agricultorii nu au mai investit în echipamente noi", a afirmat Speteanu, la Conferinţa Naţională ALB.

Structura portofoliului de leasing a companiei s-a păstrat în primele nouă luni, când volumul bunurilor finanţate a scăzut cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, echipamentele având o pondere de 30%-35%, iar restul revine autovehiculelor.

BCR Leasing face parte din grupul BCR, care deţine cea mai mare bancă din România după valoarea activelor, de 16,8 miliarde euro, având o cotă de piaţă de 20%.