"Maria Mercedes", telenovela care i-a adus Thaliei faima internaţională, la postul Acasă Gold

Ziarul Financiar 15.11.2012

Thalia şi Arturo Peniche vin la Acasă Gold într-o telenovelă clasică, care a făcut înconjurul lumii fiind distribuită în 180 de ţări: "Maria Mercedes".

Cea mai bine plătită vedetă de televiziune din America de Sud şi cea mai bine plătită actriţă de telenovele din lume, cu un venit anual de aproximativ 100 de milioane de dolari din drepturi de autor şi contracte de publicitate, Thalia a primit premiul special "Jovenes con Legado" la Premiile Lo Nuestro 2010, din partea prietenei sale, Gloria Estefan. Cel mai recent album al Thaliei, "Primera Fila", lansat în 2009, a fost premiat cu discul de aur la doar trei zile de la lansare, iar în numai cinci săptămâni a luat şi discul de platină.

Fanii actriţei de la Acasă Gold o vor putea urmări pe aceasta în "Maria Mercedes", alături de Arturo Peniche. Unu l dintre cei mai cunoscuţi actori de telenovele, Arturo Peniche ("Cântec de iubire", "Împotriva destinului"), este câştigător a două premii TV Y Novelas.

Telespectatorii o vor recunoaşte în rol negativ în "Maria Mercedes" pe Laura Zapata, sora Thaliei şi cea despre care au apărut zvonuri că ar fi adevărata mamă a cântăreţei. La vremea respectivă, chiar Thalia a insistat ca rolul negativ să îi fie acordat Laurei Zapata, care în anul 2002 a fost răpită, împreună cu sora ei, Ernestina, din faţa teatrului în care lucra, de un grup de narcotraficanţi. Zapata a fost eliberată după 18 zile de sechestru.

În telenovela "Maria Mercedes", fanii îl vor putea vedea şi pe Fernando Colunga, unul dintre cei mai iubiţi actori de telenovele şi câştigător a patru premii TV Y Novelas şi două premii People en Espanol.

Melodia de generic, care poartă numele telenovelei, "Maria Mercedes", este interpretată chiar de Thalia şi face parte din albumul "Love" al cântăreţei. Melodia este primul hit internaţional al Thaliei, iar graţie telenovelei piesa a ajuns în primele locuri în topuri în scurt timp de la lansare.

Thalia este supranumită "regina fiestei de pe Broadway". Actriţa şi cântăreaţa a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele mai multe premii primite într-o singură zi şi în numele său ziua de 25 aprilie a fost numită "Ziua Thalia", la Los Angeles.