Cluj:Cinci curse aeriene, redirecţionate spre aeroporturile din Sibiu şi Târgu Mureş din cauza ceţii

Autori: Szasz Jutka , Vasile Magradean 18.11.2012

Potrivit site-ului Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca, mai multe curse aeriene care, iniţial, apăreau că vor decola cu întârziere, duminică după-amiază, au fost redirecţionate spre aeroporturile din Sibiu şi Târgu Mureş, iar pasagerii au fost transportaţi cu autobuze.

Astfel, au fost deviate la Târgu Mureş zborurile spre Forli, care trebuia să decoleze la ora 13.10, spre Dortmund, care urma să plece la ora 13.55, ambele ale companiei Wizz Air, precum şi cursa Tarom spre Bucureşti programată să decoleze la ora 14.35, iar cursa Lufthansa spre Munchen, de la ora ora 13.20, a fost deviată la Sibiu.

De asemenea, cursa Tarom care trebuia să aterizeze la Cluj-Napoca la ora 14.15 de la Bucureşti a fost redirecţionată la Târgu Mureş.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca au precizat că zborul companiei Wizz Air, care trebuia să decoleze spre Luton la ora 13.20, înregistrează o întârziere de patru ore, ora estimată de plecare fiind 17.25.

Cel puţin zece curse aeriene care ar fi trebuit să decoleze sau să aterizeze la Cluj au fost afectate de ceaţă, duminică.

Meteorologii au avertizat că în judeţele Suceava, Bacău, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Cluj, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov şi municipiul Bucureşti este ceaţă, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.