iQuest va mai angaja anul viitor încă 110 oameni, după ce în acest an a făcut 95 de recrutări

Autor: Laurentiu Cotu 18.11.2012

Dezvoltatorul de soluţii şi servicii customizate de software iQuest are în plan recrutarea a 110 oameni în 2013, în condiţiile în care de la începutul acestui an şi până în prezent au fost angajate 95 de persoane, în centrele companiei din ţară. iQuest caută oameni în special pentru poziţiile de software şi test engineer, pe tehnologiile Java, SharePoint, .NET, Mobile sau Testare.

Pe piaţa locală compania deţine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca (deschis în anul 1998), Sibiu (2011) şi Braşov (2012), numărând la nivel naţional peste 450 de angajaţi, implicaţi în diverse proiecte din industriile telecom, life sciences sau retail.

"La începutul acestui an am anunţat că ţinta noastră pentru 2012 este angajarea a 100 de oameni, iar până în prezent am realizat 95 de recrutări în centrele iQuest din ţară. Însă, până la finalul anului viitor ne propunem să extindem echipa cu un număr de 110 persoane, la nivelul tuturor centrelor de dezvoltare pe care le deţinem, ceea ce indică intenţia unui ritm de creştere uniform", a declarat pentru ZF Transilvania Cornelius Brody, CEO al iQuest Technologies.

Aproximativ 90% dintre afacerile iQuest sunt realizate cu companii din Europa de Vest, cu precădere din Germania, Elveţia, Marea Britanie, dar şi cu firme din SUA. Printre clienţii pentru care iQuest oferă soluţii şi servicii customizate de software se numără companiile Roche, Vodafone, Puma, Financial Times, Libri, Cora, Sicap, Lloyd's sau Virgin Atlantic Airlines. Soluţiile şi serviciile iQuest sunt dezvoltate pentru industriile telecomunicaţii, life sciences, servicii financiare, logistică şi media.

"Soluţii înseamnă sisteme în general complexe, croite pe specificul clientului, pe care acesta nu le poate cumpăra de-a gata, ca pe o soluţie standard. Vom continua să investim în specializare pe industriile şi tehnologiile pe care le considerăm strategice pentru companie", a spus Brody.

iQuest mizează în acest an pe o cifră de afaceri de peste 19 mil. euro, mai mult cu 20% faţă de anul trecut. Estimarea companiei este una moderată, astfel că iQuest ar putea depăşi până la finalul anului nivelul prognozat.

"Pentru 2011 prognozasem iniţial o creştere de 20-25% şi am încheiat anul cu un business mai mare cu peste 40%, cu un avans general pe toate segmentele strategice. Ne aş­teptăm pentru acest an la o creştere de 20% a afacerilor, bazându-ne pe aceeaşi abordare a pieţei", a precizat Cornelius Brody. Compania are pe piaţa locală centre de dezvoltare software în Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, sediul central la Frankfurt am Main, Germania şi birouri de consultanţă în Bucureşti, Götteborg, Budapesta şi Palo Alto (SUA). Echipa iQuest numără peste 450 de angajaţi şi oferă soluţii şi servicii customizate de software pentru companii din industriile telecomunicaţii, life sciences, servicii financiare, logistică şi media.