Cluj: Două curse au fost anulate, una redirecţionată, iar o alta a fost amânată din cauza ceţii

Autori: Szasz Jutka , Vasile Magradean 19.11.2012

Potrivit site-ului Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, cursa spre Viena a companiei Tarom/Austrian Airlines, care trebuia să decoleze, luni, la ora 9.05 şi care apărea iniţial că va pleca cu întârziere a fost anulată, iar cursa retur care urma să aterizeze de la Viena la Cluj-Napoca la ora 13.20 a fost, de asemenea, anulată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, zborul companiei Tarom care trebuia să decoleze de la Cluj-Napoca spre Bucureşti la ora 10.25 a fost amânat fără a se preciza o oră estimativă de plecare.

Zborul companiei Wizz Air de la Madrid, care trebuia să aterizeze, luni dimineaţă, la ora 1.50 şi care apărea iniţial cu o întârziere de opt ore, a fost redirecţionat pe aeroportul din Timişoara.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, face apel la pasageri să ţină legătura cu companiile aeriene.

"Ne pare rău pentru incovenientele create pasagerilor din cauza ceţii. Facem apel la pasageri să ţină legătura cu companiile aeriene şi agenţiile de turism pentru a vedea ce decizii se iau în legătură cu zborurile lor", a spus Ciceo.

El a afirmat că ar putea fi condiţii de zbor luni, după ora 12.00, pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.

Pasagerii care ar fi trebuit să plece spre Luton, la ora 6.40, respectiv Paris-Beauvais, la 6.50, au primit sandviciuri şi apă din partea reprezentanţilor companiei Wizz Air, ei aşteptând deocamdată pe aeroport plecarea celor două curse, estimată în jurul orei 12.00.

În total nouă curse sunt afectate din cauza ceţii de pe Aeroportul din Cluj-Napoca.

Şi duminică au fost afectate de ceaţă cel puţin zece curse aeriene care ar fi trebuit să decoleze sau să aterizeze pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.

Meteorologii au avertizat, luni dimineaţă, că în judeţele Alba, Mureş, Sibiu, Braşov, Harghita, Covasna şi Cluj este ceaţă, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.