RCS & RDS intră pe energie solară prin două achiziţii

Autori: Roxana Petrescu , Adrian Seceleanu 20.11.2012

Compania RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori telecom locali, controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea, a făcut pentru prima oară o achiziţie în alte domenii decât cele de telecom şi media, cum­părând 90% din ac­ţiunile a două companii care dezvoltă în judeţul Brăila proiecte de energie solară cu o valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

Cele două companii în care RCS&RDS a devenit acţionarul majoritar sunt Energyall Distribution SRL şi Energiafoto SRL, ambele fondate de George Dănuţ Vintilă şi Dan-Mihai Gheorghiţă. Cele două companii au patru proiecte de energie solară cu o capacitate totală de 13,7 MW, aflate în diferite faze de dezvoltare.

RCS&RDS nu a răspuns întrebărilor ZF legate de aceste tranzacţii până la închiderea ediţiei, iar vânzătorii acţiunilor nu au putut fi contactaţi.

RCS&RDS, care a avut anul trecut afaceri de 479 mil. euro doar pe piaţa din România, a ajuns liderul pieţei locale de internet fix şi servicii TV inclusiv printr-o serie agresivă de achiziţii a jucătorilor mai mici.

Energia solară era cotată la începutul acestui an ca fiind zona din care se va înregistra ur­mătorul boom din piaţa regenerabilelor, după ce energia eoliană deja a atras investiţii de peste 2,5 miliarde de euro.

 

Citeşte mai multe pe www.zfcorporate.ro

Citeşte şi

Solarele, de la boom la aşteptări supradimensionate: cine mai pariază totuşi pe copilul răsfăţat al energiei verzi?