Black Friday în imobiliare: trei luni gratis pentru cine închiriază vineri o clădire de birouri din nordul Bucureştiului

Autor: Radu Racu 20.11.2012

Black Friday, ziua cu cele mai mari reduceri din an în cumpărăturile online, promovată anul trecut de retailerii IT&C, şi-a găsit în 2012 un corespondent şi pe piaţa imobiliară, unde o companie de consultanţă promovează oferte promoţionale pentru contractele semnate vineri.

ESOP Consulting, o companie de consultanţă imobiliară prezentă pe piaţa locală în ultimii zece ani, care include pe lista clienţilor Cosmote, Enel sau Ipsos Interactive Services, a anunţat marţi oferte promoţionale pentru două dintre clădirile de birouri pe care le reprezintă.

Principala ofertă vine în nordul capitalei, în zona Aurel Vlaicu, la CSDA Siriului, o clădire de birouri de clasa A care este disponibilă cu trei luni libere de chirie , amenajare gratuită cu mochetă, pereţi demontabili şi cabluri de reţelistică .

CSDA Siriului este un proiect care include un centru de sprijinire a IMM-urilor, cu suprafeţe flexibile, cuprinse între 100 şi 1.200 mp, şi o chirie lunară de 10 euro/mp/lună plus TVA. Clădirea va fi dată în folosinţă în prima parte a anului viitor, în aprilie 2013.

Cealaltă ofertă de la compania de consultanţă prevede un loc de parcare gratis la fiecare 40 de metri pătraţi închiriaţi, într-un business center de pe Barbu Văcărescu, unde chiria lunară este între 10 şi 12 euro/mp/lună.

Clădirile de birouri din Bucureşti au în total peste 15.000 de locuri de parcare supraterane şi subterane, care pot fi închiriate cu până la 160 de euro pe loc pe lună, nivelul minim fiind de 40 de euro/loc/lună, conform unui studiu publicat luni de compania de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle.

De promoţie beneficiază doar clienţii care semnează un agreement de tip H.O.T. (condiţii comerciale principale de închiriere) vineri, 23 noiembrie 2012 şi un contract de închiriere în cel mult 10 zile de la semnarea acestuia, notează ESOP Consulting.

Black Friday este, alături de sărbătorile de iarnă, cea mai importantă zi din an pentru retailerii de electro-IT din România, şi în mod cert cea mai importantă zi de vineri. Black Friday 2012, un eveniment promoţional cu reduceri despre care companiile susţin că ajung până la 90%, ar putea aduce anul acesta vânzări de peste 20 de milioane de euro.

eMag, cel mai mare retailer online din România, cu afaceri de 145 de milioane de euro în 2011, a vândut anul trecut de Black Friday produse în valoare de 8 milioane de euro (Vedeţi aici cum s-a pregătit eMag de Black Friday 2012).

Anul acesta, Altex, unul din jucătorii de top de pe piaţa magazinelor electro-IT, estimează vânzări de 5 milioane de euro cu ocazia Black Friday.