Upet împrumută 5 mil.dolari de la UniCredit şi 2,3 mil.euro de la Raiffeisen pentru capital de lucru

Autor: Stefan Musgociu 20.11.2012

Contractarea celor două împrumuturi a fost aprobată luni de acţionari, în AGA, potrivit unui comunicat transmis, marţi, pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Creditul de la UniCredit Ţiriac Bank va fi contractat pe o perioadă de doi ani şi va fi utilizat pentru finanţarea nevoilor de capital de lucru legat de contractele comerciale.

Al doilea împrumut va fi pe termen de un an şi banii vor fi utilizaţi pentru finanţarea lucrărilor privind îndeplinirea contractelor comerciale, incluzând plata pentru furnizorii de echipamente, materii prime, servicii, materiale şi costuri salariale, precum şi a achizitiei de motoare şi sasiuri pentru stocul tampon.

Upet a încheiat primele nouă luni cu o cifră de afaceri de aproape 59 milioane lei (13,3 milioane euro), în creştere cu 67%. Com pania a obţinut un profit de 540.000 de lei, faţă de pierderi de 366.000 de lei în perioada similară a anului trecut.

Potrivit celor mai recente raportări, firmele Obsesione Enterprises şi Ogetto, înregistrate în Cipru, deţin câte 33% din titlurile Upet.

Upet are un capital social de 29,8 milioane de lei, divizat în 11,9 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 2,5 lei.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Upet a fost realizată la 25 octombrie, la 1,221 lei, preţ în scădere cu 0,73%. La acestă cotaţie, capitalizarea companiei este de 14,6 milioane lei (3,2 milioane euro).