Firma germană Pfeiffer va moderniza reţele de apă şi canal în Suceava cu 10 milioane de euro

Autor: Tibi Bujdei 21.11.2012

Ion Lungu a declarat, într-o conferinţă de presă, că firma Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH& Co.KG a câştigat licitaţia organizată pentru acest proiect cu 44,93 milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro), reprezentând 70 la sută din valoarea estimată.

Firma Pfeiffer a mai executat în municipiul Suceava lucrări de canalizare în valoare de 20 de milioane de euro în cadrul proiectului ISPA derulat în municipiu între anii 2007-2011 şi a mai câştigat recent o altă licitaţie, pentru execuţia subtraversării râului Suceava cu conducte de transport a apelor uzate din canalizarea municipiului, proiect în valoare de 7,3 milioane de lei fără TVA.

Primarul Sucevei a explicat că noul proiect cu fonduri europene face parte din proiectul judeţean în valoare de 120 de milioane de euro, finanţat prin POS Mediu, privind modernizarea şi extinderea alimentărilor cu apă şi a reţelelor de canalizare din cinci aglomerări urbane.

El a spus că prin acest proiect vor fi extinse cu 31,3 kilometri releţelele de apă, de asemenea vor fi reabilitaţi 25,3 kilometri de reţele de apă existente, precum şi extinse cu 32,7 kilometri reţelele de canalizare şi reabilitaţi şase kilometri de reţea de canalizare. Totodată, vor fi făcute o staţie de repompare a apei, dar şi cinci staţii de pompare pentru canalizări pe 77 de străzi.

Durata proiectului este de 30 de luni, din care 18 luni execuţia şi 12 luni perioada de garanţie.

Ion Lungu a subliniat că acest proiect de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare completează proiectul similar în valoare de 53,7 de milioane de euro care s-a încheiat la sfârşitul anului trecut în municipiu şi prin care s-a reabilitat reţeaua de apă pe o lungime de 34 de kilometri şi s-a făcut extinderea reţelei pe o lungime de zece kilometri, s-a reabilitat canalizarea pe o lungime de 68 de kilometri şi a fost extinsă pe o lungime de zece kilometri, dar a fost modernizată şi Staţia de epurare a apelor uzate.