Vodafone România a lansat trei aplicaţii dedicate domeniului auto

Autor: Adrian Dumitrache 22.11.2012

Vodafone România a lansat joi trei aplicaţii dedicate domeniului auto, care pot fi folosite pentru plata parcării şi a altor servicii sau de către utilizatorii care doresc să comande un taxi.

Cele trei aplicaţii pentru mobil vor fi preinstalate, în scurt timp, în telefoanele inteligente (smartphone-uri) care funcţionează cu sistemul de operare Android, comercializate de Vodafone România.

Prin intermediul Star Taxi powered by Vodafone, utilizatorii terminalelor mobile vor putea efectua comenzi către taxiuri direct din aplicaţie, fără a mai fi nevoie să apeleze telefonic un dispecer al unei companii.

Serviciul este disponibil, în primă fază, pentru Bucureşti, urmând ca, până la sfârşitul acestui an, să fie extins şi în alte oraşe mari din România.

Din aplicaţia compatibilă iOS şi Android, utilizatorii pot vizualiza profilul taximetristului şi calificativul acordat de ceilalţi clienţi, preţul pe kilometru, informaţii despre dotarea maşinii şi siguranţa utilizării unui taxi licenţiat.

De asemenea, toate automobilele incluse în reţeaua Star Taxi permit accesul la Internet Wi-Fi în mod gratuit.pe toată perioada călătoriei.

Mai mult, serviciul este util şi pentru taximetrişti, deoarece le pune la dispoziţie un smartphone şi le oferă acces gratuit la harta de navigare a oraşului.

În prezent, utilizatorii aplicaţiei plasează, zilnic, peste 2.000 de comenzi către taxiurile din Capitala, ăi peste 25.000 de utilizatori de smartphone-uri au ales să instaleze Star Taxi.

Aplicaţia Auto.ro powered by Vodafone, disponibilă atât în versiunea pentru Android, cât şi în versiunea pentru iOS, permite şoferilor utilizatori de smartphone localizarea pe hartă a celor mai apropiate centre de servicii auto, în funcţie de locul în care aceştia se află.

Aplicaţia include o bază de date de peste 20.000 adrese şi este gratuită.

Printre tipurile de servicii auto listate în aplicaţie se numără benzinării, vulcanizări, spălătorii, service-uri, asistenţă rutieră, parcări, pensiuni şi alte puncte importante de interes.

Auto.ro powered by Vodafone calculează ruta şi distanţa, direcţia şi sensul de mers către cel mai apropiat furnizor de servicii auto, oferă date de contact şi promoţii, cu un consum optimizat de date, pentru conectarea mobilă la internet.

La şapte luni de la lansarea oficială, aplicaţia dezvoltată de Auto.ro a înregistrat peste 55.000 descărcări din Apple Store şi peste 70.000 descărcări din Google Play.

Aplicaţia SMS Parking Romania powered by Vodafone, compatibilă cu sistemul de operare Andoid, aduce informaţii despre parcările care au implementată plata prin SMS, direct pe ecranul telefonului mobil.

Astfel, şoferii din întreaga ţară pot afla unde şi cum se poate plăti parcarea, iar în oraşele în care taxarea este posibilă prin trimiterea unui SMS, aplicaţia listrează direct numărul la care trebuie trimis mesajul, tariful perceput şi orarul necesar plăţii.

Disponibilă în limba romănă, engleză şi maghiaraă, aplicaţia le permite utilizatorilor să îşi seteze numerele de înmatriculare folosite curent şi să îşi aleagă oraşul despre care doresc informaţii despre parcare şi plata acesteia.

Până la finalul anului, aplicaţia va include informaţii complete privind parcarea din 55 de oraşe din ţară. Mai mult, din 2013, aplicaţia va include noi facilităţi, precum localizarea poziţiei soferului în raport cu cele mai apropiate parcări, notificări privind valabilitatea ITP şi a vignetei şi o variantă pentru sistemul de operare iOS.

Vodafone România este al doilea opertor local de telefonie mobilă.