Traficul pe DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, blocat pentru a permite macaralei să scoată tirul de pe şine

Ziarul Financiar 25.11.2012

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu, decizia închiderii temporare a circulaţie rutiere a fost luată deoarece în zona unde a avut loc accidentul calea ferată este situată în imediata apropiere a şoselei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În acest moment, circulaţia rutieră a fost blocată, traficul feroviar este şi el închis, iar macaraua va acţiona pentru degajarea terasamentului căii ferate. Va fi scos tirul fără remorcă de pe calea ferată, iar locomotiva, avariată în urma impactului, va fi repusă pe şine după ce a deraiat în urma coliziunii", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu.

Potrivit sursei citate, pimele date arată că accidentul a fost provocat după ce şoferul bulgar, pe fondul oboselii, ar fi adormit la volan şi a ieşit de pe carosabil, la o curbă, ajungând pe calea ferată cu tirul fără remorcă, la scurt timp tirul fiind lovit de tren.

Duminică dimineaţă, un tren Regio a lovit un tir bulgăresc fără remorcă ajuns pe calea ferată, în comuna Racoviţă, satul Tutuleşti, în apropierea staţiei CFR Cornetu, iar locomotiva garniturii feroviare a deraiat în uma impactului, şoferul bulgar fiind rănit uşor.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, trenul Regio 2066 care a lovit tirul intrat pe calea ferată circula pe ruta Podu Olt - Piatra Olt, în urma impactului locomotiva fiind avariată, iar trenul fiind anulat.

Traficul pe calea ferată va fi reluat după încheierea cercetărilor de la locul impactului.

Trenurile InterRegio 1720 Sibiu - Craiova şi R 13121 Piatra Olt - Podu Olt au fost anulate pe ruta Cornetu - Craiova, se arată în documentul citat.

"Echipele de intervenţie feroviară s-au deplasat la faţa locului şi desfăşoară operaţiuni de degajare a liniei pentru realizarea circulaţiei în condiţii de
siguranţă", se mai precizează în comunicatul CFR Călători.

Potrivit poliţiştilor, primele cercetări arată că şoferul bulgar ar fi adormit la volan, fiind transportat, după accident, la Spitalul Brezoi.

Acesta este al doilea incident de acest gen după cel din 9 noiembrie, când un tren InterRegio a lovit un tir încărcat cu fasole ajuns pe calea ferată, în aceeaşi zonă în care a avut loc accidentul de duminică.