CFR: Cinci trenuri au fost anulate, pasagerii sunt transportaţi la destinaţii cu mijloace auto

Ziarul Financiar 25.11.2012

CFR Călători informează că, în urma accidentului de pe Valea Oltului, în care un autocamion a intrat în gabaritul căii ferate şi a fost lovit de trenul Regio 2066 Podu Olt - Piatra Olt, blocând circulaţa trenurilor între staţiile Lotru şi Cornet, în traficul feroviar s-au produs modificări.

Concret, IR 1720, care circula intre Sibiu şi Craiova, a fost anulat pe ruta Cornet - Craiova; IR 1724 care circula intre Craiova şi Braşov, a fost anulat pe ruta Lotru - Braşov; R 13121 care circula între Podu Olt şi Piatra Olt, a fost anulat pe ruta Lotru - Podu Olt; R 2068 care circula între Sibiu şi Rm. Vâlcea, a fost anulat pe ruta Cornet - Rm. Vâlcea; R 2061care circulă între Piatra Olt şi Sibiu, a fost anulat pe ruta Lotru - Sibiu.

CFR precizează că pasagerii "sunt transbordaţi cu mijloace auto până la alte trenuri, către destinaţiile finale".

CFR Călători îşi cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat.

Traficul rutier pe DN 7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu, în zona localităţii vâlcene Racoviţă, unde un tir a fost lovit de tren, a fost blocat, duminică, pentru a permite macaralei de mare tonaj ajunsă la faţa locului să scoată autovehiculul de pe terasament, iar locomotiva deraiată să fie repusă pe şine.

Din primele informaţii, şoferul tirului ar fi adormit la volan, astfel că a ajuns pe calea ferată.

Accidentul s-a produs în jurul orei 5.15.