Românii au cumpărat în zece luni maşini de lux de 110 mil. euro

Autor: Bogdan Alecu 26.11.2012

Numărul maşinilor de lux înmatriculate în primele zece luni ale acestui an s-a dublat faţă de perioada similară a anului trecut, la peste 900 de automobile cu preţuri de peste 100.000 de euro, cu o valoare cumulată de aproape 110 mil. euro.

Când vine vorba de maşini scumpe, românii au preferat automobilele englezeşti în ceea ce priveşte limuzinele de lux precum Bentley, Jaguar sau Rolls Royce, cele germane din gama Porsche pentru SUV-uri şi automobile sport, în timp ce atunci când vine vorba de automobile exotice, sunt preferate mărcile din Italia, Ferrari punctând o creştere de 22% în 2012, iar Lamborghini a livrat primul automobil nou din ultimii ani. Cele mai mari creşteri, de trei cifre, au fost înregistrate de brandurile din Marea Britanie, de la Bentley, care pentru prima dată în ultimii patru ani au avut patru maşini noi înmatriculate în România, în timp ce Rolls Royce a înregistrat două limuzine.

Cererea în creştere pentru maşini premium şi de lux vine în contextul în care piaţa locală a pierdut aproape 80% din volum în ultimii cinci ani, 2012 venind cu o scădere de 12% în primele zece luni ale anului, cu 56.000 de autoturisme noi înmatriculate.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro