Afaceri de 9 mil. euro la nouă luni pentru CSI, un furnizor de soluţii de paletizare

Autor: Laurentiu Cotu 25.11.2012

Compania CSI România, furnizor de soluţii de paletizare şi manipulare pentu industria bunurilor de larg consum, printre ai cărei clienţi se află giganţi precum Procter & Gamble, JTI sau PepsiCo, a realizat în primele nouă luni o cifră de afaceri de aproximativ 9 mil. euro, iar rulajul pentru întregul an este estimat la peste 12 mil. euro. Anul trecut compania a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 14 milioane de euro (58,8 milioane de lei), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.

"După o primă jumăte de an în care evoluţia cifrei de afaceri a fost sub cea estimată în bugetul pentru acest an, am asistat la o revenire semnificativă în a doua parte a anului. Revenirea a fost determinată atât de volumul ridicat al comenzilor primite de la firma mamă, CSi Industries, cât şi de cel legat de terţi", a declarat Daniel Măluţan, general manager al CSI România.

Compania spune că trendul pieţei se menţine scăzut pe piaţa internă şi Europa, însă domeniul înregistrează o creştere semnificativă în America de Sud. Conducerea CSI România anticipează pentru anul următor o uşoară creştere a pieţei interne şi a celei europene şi de asemenea vede o evoluţie bună a zonei America de Nord.

CSI România produce sisteme de transport, manipulare sau depozitare, în special a produselor ambalate pentru industria FMCG (Fast Moving Consumer Goods). Anul trecut, peste 95% din vânzările companiei se realizau la export pentru clienţi ca Procter & Gamble, British American Tobacco, PepsiCo sau JTI.

În prezent, compania derulează la Cluj o investiţie de circa 6 mil. euro pentru construirea unei noi facilităţi de producţie şi dotării acesteia cu echipamentele necesare. Fabrica CSI din Cluj-Napoca va fi dezvoltată pe o suprafaţă totală de 10.000 de metri pătraţi, iar termenul de finalizare a proiectului este prevăzut pentru anul viitor, conform unor informaţii anterioare ale companiei. Proiectul este susţinut atât din fondurile proprii ale grupului olandez CSI, cât şi din fonduri europene. În noua fabrică de la Cluj se vor produce sisteme de transport, manipulare sau depozitare a produselor ambalate din industria bunurilor de larg consum.

"Pentru perioada următoare, focusul nostru rămâne pe proiectul de investiţie în noua facilitate de producţie de la Cluj. Deşi întârziat puţin, estimăm că finalizarea acestuia se va menţine conform targetului iniţial", a spus Măluţan.

Compania a recrutat în acest an în jur de 50 de oameni, iar până la finalul anului viitor intenţionează să mai angajeze încă 40 de persoane. CSI România avea anul trecut un număr mediu de 184 de angajaţi, conform site-lui Ministerului Finanţelor Publice.