Ursus Breweries a lansat primul raport de dezvoltare durabilă al companiei

Autor: Ioana David 26.11.2012

Ursus Breweries, cel mai mare producător de bere după cifra de afaceri înregistrată anul trecut, a lansat primul raport de dezvoltare durabilă al companiei. Documentul prezintă acţiunile în materie de dezvoltare durabilă în perioada 2010-2012, şi se realizează în fiecare ţară în care, SABMiller, proprietarul companiei româneşti, este prezent.

"Raportul prezintă rezultatele acţiunilor noastre din perspectiva impactului pe care îl avem în domeniile în care ne desfăşurăm activitatea. În România cele 3 priorităţi pe care ne-am concentrat în ultimii ani, pe care le considerăm importante şi relevante pentru ţara noastră, sunt promovarea unui comportament responsabil în privinţa consumului de alcool, dezvoltarea economică în lanţul de producţie, distribuţie şi comerţ, precum şi susţinerea comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea (. ..)", a declarat Diana Klusch, Corporate Affairs Director Ursus Breweries.

Ursus, care are în portofoliu şi branduri precum Timişoreana, Ciucaş, Azuga sau Stejar, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de lei (261 mil. euro) şi pierderi de 57,66 mil. lei (13,6 mil. euro), fiind cel mai mare producător local de bere după cifra de afaceri aferentă anului 2011.

În prezent, SABMiller deţine pe piaţa locală compania Ursus Breweries cu trei fabrici de bere în Braşov, Buzău şi Timişoara şi o facilitate mai mică de pro­ducţie la Cluj, unde în locul fabricii, Ursus a deschis o miniberărie