Fostul şef al Coface Cristian Ionescu este noul country manager al Expense Reduction Analysts

Autor: Mădălina Dediu Panaete 27.11.2012

Cristian Ionescu, care a fost nouă ani la conducerea Coface România, este acum country manager la Expense Reduction Analysts România (ERA), filiala locală a grupului britanic cu acelaşi nume, companie care este specializată pe reducerea costurilor şi creşterea profiturilor companiilor.

“După nouă ani petrecuţi în sectorul serviciilor de management al riscului de credit, am considerat oportun să fac o schimbare în viaţa mea profesională şi am ales o nouă provocare. În asociere cu ERA, am ca obiectiv crearea liderului de piaţă într-un domeniu nou pentru România, şi anume în sectorul serviciilor de management al costurilor, achiziţiilor şi lanţului de furnizare”, a declarat Ionescu.

ERA, care operează în 40 de ţări, este lider la nivel mondial în furnizarea acestor servicii, iar din portofoliul de clienţi ai companiei fac parte Ernst&Young, BMW, ING, Orange sau Coca Cola. Însă pe piaţa din România, domeniul este relativ nou, ERA având pe piaţa locală decât şapte clienţi printre care Intersnack şi Brands International, potrivit infomaţiilor oferite de companie.

„Ţintim o cifră de afaceri de trei milioane de euro la sfârşitul lui 2015 şi o rată de profitabilitate de 30%, cu o echipă de 24 de parteneri distribuiţi în marile centre economice”, a mai spus Ionescu.