Circulaţie îngreunată pe DN 7, la Nădlac, din cauza unei coloane de camioane de zece kilometri

Autori: Pacala Dana , Marian Buga 27.11.2012

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Arad, marţi seară a fost deviat o parte din traficul uşor între frontieră şi municipiul Arad, pe traseul Şeitin-Semlac, din cauza unei coloane de automarfare care staţionează pe DN 7, înainte de Nădlac, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O parte din autoturisme sunt deviate pentru a nu se forma blocaje înainte de Nădlac, unde se circulă, alternativ, pe o singură bandă, în ambele sensuri.

Şoferii afirmă că automarfarele staţionează pe o distanţă de zece kilometri, iar poliţiştii spun că banda de mers spre frontieră a DN 7 este ocupată pe aproximativ nouă kilometri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Daniel Iancu, "autorităţile de frontieră din Ungaria desfăşoară o acţiune de combatere a migraţiei ilegale, astfel că sunt verificate amănunţit toate automarfarele".

Din cauza verificărilor, care în mod obişnuit se desfăşoară prin sondaj, timpii de staţionare la control pentru camioane au crescut, astfel că s-a format o coloană de sute de camioane care urmau să plece în ţări ale Uniunii Europene.

Poliţiltii de frontieră nu pot preciza cât va dura situaţia, totul depinzând de autorităţile ungare.