Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Transilvania din Târgu Mureş a demisionat

Autori: Pacala Dana , Ela Giurgea 29.11.2012

Demisia preşedintelui Consiliului de Administraţie al Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş, Mihail Poruţiu (PDL), a fost anunţată în şedinţa Consiliului Judeţean Mureş, consilierii judeţeni luând act de renunţarea la această calitate, după câteva intervenţii în care s-a vorbit despre "presiuni" asupra regiilor subordonate Consiliului Judeţean Mureş.

Astfel, consilierul judeţean Vasile Filimon (PDL) a spus că, într-o şedinţă anterioară de CJ, s-a cerut completarea planului de management de la Aeroportul "Transilvania", însă conducerii aeroportului i s-a solicitat apoi revizuirea acestuia, iar pe ordinea de zi figura respingerea planului de management revizuit, în urma unei analize făcute de consultantul KPMG.

Filimon i-a cerut preşedintelui CJ Mureş, Ciprian Dobre (PNL), să informeze consiliul care este valoarea contractului încheiat cu KPMG, cum a fost acest consultant selectat şi care este experienţa în domeniu a specialiştilor firmei respective, arătând că atât ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, cât şi noul administrator de la Hidroelectrica, Remus Borza, au acuzat public compania că a furnizat rapoarte eronate.

Consilierul a subliniat că respingerea planului de management revizuit a dispărut de pe ordinea de zi imediat ce Poruţiu şi-a înaintat demisia.

"E o ruşine ce se întâmplă în ultimele zile", a spus Filimon, care a adăugat că "Poruţiu a cedat pentru că întotdeauna cel mai deştept cedează".

Vicepreşedintele CJ Mureş Lokodi Edita Emoke (UDMR) a spus, la rândul său, că în cei opt ani în care a fost preşedinte al CJ s-a luptat alături de consilieri pentru a se face investiţii la aeroport şi că noul management al acestuia - numit în urma unui concurs, în luna mai a acestui an - reprezintă "o reuşită".

"Cred că «Capul lui Moţoc vrem» nu va rezolva problemele de la aeroport. (...) După câteva luni, ne-am dat seama că nu e managerul potrivit. Eu nu văd cu ochi buni un amestec, o presiune asupra regiilor subordonate. Când Poruţiu şi-a dat demisia, presiunea s-a evaporat. Astăzi e Poruţiu, mâine pot fi eu sau unul dintre dumneavoastră. Timp de opt ani, n-am trăit asemenea momente", a spus Lokodi, care a ţinut să îi spună lui Dobre că "roata vieţii se-nvârteşte" şi că ar trebui ca, "înainte să dispună ceva, să cunoască foarte bine" despre ce este vorba.

Dobre s-a mulţumit să anunţe consilierii că, având în vedere demisia lui Poruţiu, urmează iniţierea procedurii de selecţie a candidaţilor pentru postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al aeroportului.

La ieşirea din sala de şedinţe, Poruţiu a spus că a renunţat la post întrucât, în ultimele şase luni, activitatea la aeroport a fost blocată de preşedintele CJ Mureş.

"Era blocată, pur şi simplu. Aţi văzut vreun material referitor la aeroport în ultimele şase luni pe ordinea de zi? Toate au fost scoase de pe ordinea de zi", a declarat Poruţiu, adăugând că îşi va face public punctul de vedere luni.