Nemţii de la Preh finalizează o investiţie de 5 mil. euro în creşterea producţiei

Autor: Laurentiu Cotu 02.12.2012

Producătorul de componente auto Preh România, fur­nizor pentru Volkswagen, Skoda, Audi, BMW sau Daim­ler, va finaliza anul acesta o investiţie de aproximativ 5 mil. euro în achiziţionarea şi instalarea unor noi utilaje tehno­logice.

În urma acestor investiţii compania spune că şi-a dezvoltat capacitatea de producţie la 4 milioane de piese pe an. Mai mult, nemţii şi-au planificat pentru anul viitor noi in­ves­tiţii în utilaje şi extinderea suprafeţei de producţie, care vor creşte capacitatea de producţie a fabricii Preh cu încă două mi­lioane de piese pe an. Astfel, până la finalul anului 2013, capa­citatea de producţie a Preh România ar putea creşte la 6 milioane de piese anual.

"Investiţiile derulate au presupus şi creşterea gradului de complexitate şi de tehnologizare a proceselor de producţie", a declarat pentru ZF Transilvania Mihaela Forgaciu, director general Preh România, fără să ofere informaţii despre valoarea investiţiei bugetate pentru 2013. O parte din inves­ti­ţiile din acest an au fost susţinute printr-o finanţare euro­peană.

Compania a investit şi anul trecut aproximativ 6 mil. euro în utilaje şi echipamente necesare creşterii capacităţii de producţie, iar în urma acestei investiţii a fost pusă în funcţiune o linie automatizată de lăcuire. Anul trecut, su­prafaţa fabricii Preh din loca­litatea Ghimbav, ju­deţul Braşov, a fost ex­tinsă cu 2.000 mp, ajun­gându-se la 8.300 mp spaţiu de producţie.

În ceea ce priveşte evoluţia afacerilor, com­pania a realizat în primele nouă luni ale acestui an o cifră de afaceri de 60 mil. euro, mai mult cu 76% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Luând în considerare rezultatele obţinute în perioada ianuarie-septembrie din acest an, compania şi-a revizuit în creştere estimările pentru 2012 şi mizează până la finalul anului pe afaceri totale de 80 mil. euro.

Iniţial, Preh România îşi bugetase pentru anul în curs o cifră de afaceri de 70 mil. euro, mai mult cu 40% faţă de anul trecut. Oficialii companiei au mai spun că trendul pieţei pe segmentul componentelor pentru autoturisme din clasa medie, superioară şi de lux a fost uşor crescător în acest an.

Compania are în prezent în jur de 540 de angajaţi, cu 115 mai mulţi decât anul trecut, însă oficialii Preh România spun că până la finalul anului vor mai fi angajate încă 20 de persoane.