Robert Thomson ar putea fi CEO-ul diviziei de publishing a News Corp

Autor: Andreea Mindrila 02.12.2012

Conducerea conglomeratului media News Corp intenţionează să-l numească pe Robert Thomson director executiv al diviziei de publishing, care în curând se va splita de restul imperiului media condus de Rupert Murdoch, potrivit unei persoane apropiate situaţiei, scrie Bloomberg.

Robert Thomson este redactor şef al Dow Jones şi managing editor al Wall Street Journal, cel mai important ziar american. Momentul anunţului nu a fost încă stabilit, însă numirea ar putea avea loc săptămâna viitoare, potrivit aceleiaşi surse care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea. Conducerea News Corp a fost de acord în luna iunie ca holdingul să se scindeze în două entităţi diferite, respectiv divizia de entertainment şi divizia editorială. Divizia de publishing va include ziarele din SUA, Marea Britanie şi Australia, dar şi editura HarperCollins, activele de educaţie şi marketing.

În urma scindării, programată la jumătatea anului viitor, actuala companie va rămâne focusată pe business-ul de entertainment (inclusiv reţeaua de televiziune Fox şi operaţiunile de film), care cunoaşte un ritm de expansiune rapid. Murdoch va fi preşedintele ambelor companii şi CEO al diviziei de entertainment. Din funcţia de director executiv al business-ului de publishing, Thomson va trebui să revigoreze afacerea afectată de profitul în scădere şi de scandalul interceptărilor telefonice care a lovit ziarele britanice.

Acţiunile News Corp au scăzut cu 0,3% până la 24,64 dolari pe 30 noiembrie, cea mai recentă zi de tranzacţionare. De la începutul acestui an, cotaţiile acţiunilor grupului media s-au majorat cu 38%.

Murdoch a anunţat anterior că pentru a desemna persoana care va ocupa funcţia de CEO al diviziei de publishing se va orienta către candidaţi din interiorul companie.Rupert Murdoch, 81 de ani, l-a angajat pe Thomson pentru a conduce Wall Street Journal în 2007, un an mai târziu el fiind numit şeful tuturor publicaţiilor Dow Jones. Thomson, 51 de ani, a fost editor al Times of London, unde a dezvoltat componenta de online, înainte fiind editorul diviziei americane a Financial Times.