Aproape 150 de localităţi din Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa, fără energie electrică

Autor: Cătălin Legănel 03.12.2012

Potrivit reprezentanţilor Enel Distributie Dobrogea, din cauza vântului puternic în cursul nopţii de duminică spre luni au fost afectate zeci de linii de medie tensiune şi sute de posturi de transformare, cele mai multe din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Echipele societăţii au intervenit pe parcursul nopţii şi dimineţii în zonele unde accesul era posibil pentru a remedia o parte din avarii, dar aproape 150 de localităţi sunt afectate în continuare de lipsa energiei electrice. Astfel, în judeţul Constanta sunt nealimentate total sau parţial 40 de linii de medie tensiune şi 481 de posturi de transformare, fiind afectate 87 de localităţi, în timp ce în judeţul Tulcea au rămas nealimentate total 25 de linii de medie tensiune, o linie de medie tensiune parţial şi 318 posturi de transformare, fiind afectate 51 de localităţi şi parţial municipiul Tulcea.

De asemenea, la ora transmiterii acestei ştiri şi în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa este întreruptă alimentarea cu energie electrică în 10 localităţi.

Meteorologii au emis, luni, avertizări cod portocaliu de vânt puternic pentru Dobrogea şi cod galben pentru Muntenia şi Moldova, în unele zone fiind semnalate intensificări de vânt care ajung la viteze de până la 90 de kilometri pe oră.

Avertizarea nowcasting cod portocaliu este valabilă până la ora 11.10 în zona Dobrogea, unde vântul depăşeşte la rafală 90 de kilometri pe oră.

Sudul şi estul Munteniei, respectiv judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi Buzău, sunt până la ora 10.20 sub avertizare cod galben, fiind semnalate intensificări ale vântului ce depăşesc la rafală viteze de 55 de kilometri pe oră şi izolat 70 de kilometri pe oră.