Blidar, Astra Vagoane: Încurajaţi producţia, nu pe cei care mută banii!

Autor: Mirabela Tiron 05.12.2012

Omul de afaceri Valer Blidar, unul dintre cei mai importanţi industriaşi români, cunoscut în primul rând datorită producţiei de vagoane prin firma Astra Vagoane Călători, spune că speră ca noul guvern care se va forma după alegerile din 9 decembrie să încurajeze producătorii români.

"Sper ca noul guvern să ia în seamă faptul că producătorii de plus, valoare pot susţine economia şi nu cei care mută banii dintr-un loc în altul pentru a se îmbogăţi uşor", a declarat Blidar. Dacă în 2008 Astra Vagoane Călători făcea un profit de 26 mil. euro la afaceri de 65 mil. euro, în 2011

afacerile s-au prăbuşit la 25 mil. euro, iar profitul la 1,8 mil. euro, fiind cel mai prost an pentru companie.

Pe 9 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare. Mii de candidaţi se vor bate pentru cele 469 de colegii uninominale de senatori şi deputaţi.

"Nu sunt optimist în ceea ce priveşte anul 2013, însă sper ca acesta să fie ceva mai bun decât 2012, în care am gâfâit". Anul acesta Blidar a câştigat un contract de 100 mil. euro în urma unei licitaţii organizate în Brazilia de una dintre cele mai mari companii din lume, Vale.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro