Povestea americanului desculţ devenit celebru pe Internet după ce a primit o pereche de ghete de la un poliţist

Autor: Radu Racu 05.12.2012

Americanul fără adăpost care a devenit cunoscut pe Internet după ce a fost fotografiat când primea o pereche de ghete de la un poliţist din New York nu este de fapt fără casă şi are o poveste interesantă în spate, conform New York Daily News.

 

Jeffrey Hillman, 54 de ani, apare în poza devenită virală pe Internet primind o pereche de ghete de la ofiţerul de polţie Lawrence DePrimo, care le cumpărase din banii lui după ce i s-a făcut milă de omul care zăcea desculţ pe trotuar. El are un apartament în Bronx care este plătit printr-o combinaţie de vouchere de chirie, ajutor social şi pensie militară.

 

Hillman, care fost văzut ulterior umblând tot desculţ pe străzile din New York, a declarat pentru New York Times că a ascuns ghetele pentru că "valorează mulţi bani şi aş putea să-mi pierd viaţa din cauza lor".

 

"Aş vrea să mulţumesc ofiţerului din inimă. Gestul lui a însemnat mult pentru mine", a mai spus el.

 

New York Daily News scrie că mai multe organizaţii au încercat să-l ajute pe Hillman însă nu au reuşit. Barbara Brancaccio, purtătorul de cuvânt al Serviciului Social din cadrul municipalităţii, a declarat că americanul de 54 de ani are "o lungă tradiţie în a refuza orice fel de ajutor". Reporterii de la Daily News au vorbit şi cu fratele lui Hillman, Kirk, care le-a spus că nu a mai auzit nimic de el din luna ianuarie. "Uşa noastră a fost mereu deschisă pentru el însă asta e viaţa pe care a ales-o", a declarat Kirk Hillman.

La liceul din New Jersey, unde a studiat veteranul de 54 de ani, reporterii New York Daily News au descoperit un album foto în care Hillman apare ca o vedetă sportivă a şcolii. "Avea cel mai bun joc din toată echipa, putea dribla pe oricine", îşi aminteşte pastorul John Graf, un fost coleg al lui Hillman. "Nu credeam vreodată că o să deschid ziarul şi o să-l văd pe tipul cu care mă jucam în spatele casei hoinărind desculţ pe străzile din New York", spune Graf.

 

După ce a citit povestea în ziarele de săptămâna aceasta, pastorul John Graf a înfiinţat un fond de caritate în numele lui Hillman şi a promis că-l va găsi pe fostul său prieten şi îi va acorda ajutor specializat.