Internet gratuit în centrul municipiului Ploieşti

Autori: Andreea Unturica , Daciana Ilie 05.12.2012

Începând de miercuri, în centrul municipiului Ploieşti funcţionează un sistem care asigură conexiune gratuită la internet în centrul oraşului, pe o rază de 500 de metri în jurul Palatului Administrativ, clădire care aparţine Consiliului Judeţean Prahova şi în care funcţionează cele mai importante instituţii din judeţ, respectiv CJ Prahova, Prefectura Prahova şi Primăria Ploieşti.

Conexiunea gratuită este asigurată de Consiliul Judeţean Prahova şi a costat 1.200 de euro. Viteza de transfer este de 50 de MB pe secundă, iar pe aparatele care folosesc pe această conexiune aparte, la start, numele CJ Prahova.

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a declarat corespondentului MEDIAFAX că ideea instalării gratuite a unei astfel de conexiuni este mai veche şi i-a venit atunci când, aflându-se la Chişinău pentru a inaugura o statuie a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a aflat că în acest oraş există conexiune gratuită la Internet.

"Am gândit că, dacă la Chişinău se poate, de ce nu ar fi posibil acest lucru şi la Ploieşti? Astfel, toţi copiii şi tinerii care se plimbă prin parcul din centrul oraşului au acces gratuit la internet. A fost pus în funcţiune acum pentru că-mi doresc să fie un cadou din partea Consiliului Judeţean pentru toţi ploieştenii", a spus Mircea Cosma.

Acesta a arătat că, în bugetul de anul viitor al CJ Prahova, odată cu schimbarea sistemelor informatice ale CJ, vor fi prevăzute conexiuni similare pentru acces gratuit la internet în centrul unui număr de 25 de localităţi din judeţ, aceste localităţi urmând a fi stabilite prin tragere la sorţi.