Romcarbon va înfiinţa în Germania o firmă de reciclat deşeuri din material plastic

Autor: Stefan Musgociu 05.12.2012

Romcarbon va fi asociat unic al firmei Romcarbon Deutschland, firmă care va avea un capital social de 25.000 de euro, potrivit unui raport transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de producătorul de plăci şi profile din plastic.

În primele nouă luni, compania a consemnat o cifră de afaceri de 97 milioane lei, în creştere cu aproape 21% faţă de intervalul similar al anului trecut, de 80,2 milioane lei. Romcarbon a continuat să înregistreze pierderi şi în trimestrul al treilea, astfel că a încheiat primele nouă luni cu un rezultat negativ de 3,3 milioane lei, faţă de un profit de 3 milioane lei în aceeaşi perioadă din anul precedent.

Cel mai important acţionar al Romcarbon este firma cu acţionariat taiwanez Living Plastic Industry, cu 32,85% din capital. În acţionariat se mai regăsesc Unitai International Corporation, cu 20,75%, şi fondul de investiţii Romanian Opportinities Fund, cu 14,29%.

Romcarbon produce printre altele ţevi din PVC, saci de plastic, folii de protecţie pentru agricultură, caserole din polistriren expandat, filtre de aer, de ulei, de combustibil şi filtre industriale.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Romcarbon a fost realizată pe 27 noiembrie, când preţul a scăzut cu 0,26%, la 0,1531 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 40,4 milioane lei.