Centru de recreere, cu bazine, sală de gimnastică şi saune, construit la Şugaş Băi din fonduri UE

Autori: Szasz Jutka , Kiss Edit 07.12.2012

Deschiderea noului centru de recreere din staţiunea Şugaş Băi a avut loc, vineri, în prezenţa autorităţilor locale din municipiul Sfântu Gheorghe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Centrul a fost construit din fonduri europene, în cadrul proiectului "Drumul apelor minerale".

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, a declarat, vineri, că valoarea investiţiei se ridică la peste 750.000 de euro, iar proiectul a mai inclus reabilitarea a şase izvoare de apă minerală, introducerea canalizării pe o distanţă de 500 de metri, dezvoltarea iluminatului public şi construirea unor parcări.

Centrul, care va fi deschis publicului începând de sâmbătă, dispune de două bazine, trei saune şi o sală de gimnastică.

În această vară, la Şugaş Băi au fost puse în funcţiune şi o mofetă şi un bazin în aer liber.

Totodată, în cadrul POR, Primăria Sfântu Gheorghe va construi aici un teren de minigolf şi unul pentru sporturi extreme, va reabilita bazinul de apă minerală, precum şi restaurantul.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a achiziţionat, în primăvara anului 2009, mai multe imobile situate în Şugaş-Băi, aflate în proprietatea SC Turism Oltul SA, fiind vorba de baia caldă, centrală termică, magazie, clădire pentru mofetă, restaurant cu terasă, cinci căsuţe de camping.

Valoarea de piaţă a acestor imobile a fost stabilită la preţul de 310.000 de euro.

Staţiunea Şugaş-Băi este situată la opt kilometri de Sfântu Gheorghe, în zona preurbană. Staţiunea este o destinaţie turistică pentru locuitorii municipiului şi nu numai, fiind căutată atât pentru efectele curative ale mofetei şi ale izvoarelor de apă minerală, cât şi pentru posibilităţile practicării sporturilor de iarnă. Cu toate acestea, capacitatea de cazare este scăzută, iar capacitatea de asigurare a serviciilor şi a programelor turistice este modestă.