Hunedoara: Traficul pe Defileul Jiului, blocat în urma unei avalanşe, a fost redeschis

Autori: Szasz Jutka , Ramona Rosulescu 09.12.2012

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Hundoara, Bogdan Niţu, a afirmat că traficul rutier pe Defileul Jiului, blocat între Petroşani şi Târgu Jiu, din cauza producerii unei avalanşe, a fost reluat după ce în zonă a intervenit un utilaj de deszăpezire.

Totodată, Niţu a adăugat că, din cauza căderilor masive de zăpadă, două drumuri judeţene sunt blocate, fiind vorba despre DJ 708D, Poiana Răchiţelii - Feregi, şi DJ 687F, Govăjdie - Lelese.

"Pe arterele menţionate administratorii drumului public acţionează cu utilaje în scopul reluării traficului rutier", a precizat Niţu.

De asemenea, Niţu a spus că până la ora 18.00 se menţine restricţia de circulaţie pe DN 68A (Săcămaş - judeţul Timiş) pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, la solicitatea IPJ Timiş.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, Daniel Tică, a declarat că traficul rămâne închis încă din cursul dimineţii pentru şoferii care vor să urce sau să coboare de la Rânca, aici viscolul troienind zăpada.

Circulaţia rutieră a fost blocată, duminică, în jurul orei 11.30, pe Defileul Jiului, în judeţul Hunedoara, în apropierea oraşului Aninoasa, după ce s-a produs o avalanşă.