Marian Năstase, unul dintre cei mai puternici executivi români, preia funcţia de preşedinte al Alro Slatina

Autor: Andrei Chirileasa 10.12.2012

Marian Năstase, vicepreşedintele producătorului de aluminiu Alro Slatina (ALR), va prelua funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Alro, iar Frank Mueller, cel care a deţinut funcţia de preşedinte din martie 2009 până în prezent va fi vicepreşedinte. Năstase este unul dintre cei mai puternici executivi români.

El este din iunie 2009 directorul financiar (CFO) al grupului Vimetco, controlat de omul de afaceri rus Vitali Maşiţchi, grup care deţine pe lângă Alro Slatina şi operaţiuni ample în China.

Anul trecut, Năstase a fost cel mai bine plătit executiv al grupului Vimetco, cu un salariu brut de 281.000 de dolari (circa 215.000 de euro) sau 23.400 de dolari pe lună, conform raportului anual al grupului.

Năstase este vicepreşedinte al Alro şi responsabil pentru operaţiunile din România ale grupului Vimetco începând din 2003, după ce ruşii au preluat controlul combinatului. El a lucrat anterior la Deloitte.

Marian Năstase şi Gheorghe Dobra, cel care conduce Alro de circa 17 ani, care a fost numit anul trecut CEO al grupului Vimetco, formează una dintre cele mai puternice echipe de manageri din România.

Alro a avut la nouă luni afaceri de 1,58 mld. lei (357 mil. euro), în scădere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2011, şi un profit net de 79 mil. lei, cu 65% mai mic.