ARD s-a desfiinţat după alegeri

Autor: Alexandra Vladescu 10.12.2012

Alianţa România Dreaptă a încetat, din punct de vedere juridic, după 9 decembrie, aceasta fiind constituită doar pentru alegeri. Practic, liderii celor trei partide, plus Noua Republică, se declară rezervaţi în privinţa continuării proiectului politic pe viitor.

"ARD a încetat. Ca să continue amorul trebuie o altă înţelegere. Până una alta suntem liberi de contract", a declarat, pentru gandul.info, vicepreşedintele FC, Gabriel Biriş, din al cărui punct de vedere proiectul Forţei Civice trebuie continuat.

La fel de rezervat este şi liderul NR, Mihail Neamţu , al cărui proiect, Noua Republică, spune că trebuie să continue. Cât priveşte ARD. Neamţu  spune că este nevoie de "unitatea dreptei în faţa colosului USL", însă o decizie trebuie luată de toate formaţiunile componente.

  Mai tranşanţi sunt unii lideri ai PDL, vicepreşeditele Cristian Boureanu susţinând nici mai mult, nici mai puţin, că înfiinţarea ARD a fost o "prostie".

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că USL a câştigat alegerile şi trebuie lăsată să conducă ţara şi a arătat că "a fost o mare prostie" inventarea alianţei ARD "cu nişte partide care nu existau", el precizând că "în viaţă prostia se plăteşte".