FAN Courier estimează că va încheia anul cu afaceri în creştere cu 9%, la 240 milioane de lei

Autor: Ioan Dornescu 10.12.2012

Compania ia în calul un avans similar al businessului pentru anul viitor, într-un scenariu optimist, care presupune stabilizarea monedei naţionale şi reducerea impactului negativ generat de creşterea costurilor de transport.

Potrivit reprezentanţilor companiei, principala provocare a acestui an a fost menţinerea tarifelor de transport, în condiţiile unui mediu economic imprevizibil, cu deprecierea leului în raport cu euro şi scumpirea carburanţilor. Faţă de 2011, costul mediu pe kilometru a crescut cu 25%.

"Studiile privind comportamentul consumatorilor au relevat că cel mai mare trafic este înregistrat constant în luna noiembrie a fiecărui an, când comenzile sunt în medie cu 20% mai mari faţă de o lună obişnuită. Dec embrie, decretată luna cadourilor, este o lună de vârf, însă nu depăşeşte noiembrie din cauza numărului mai mic de zile lucră toare. În luna noiembrie am înregistrat aproape 1,5 milioane de expediţii, faţă de 1,2 milioane într-o lună obişnuită" , a declarat într-un comunicat Felix Pătrăşcanu, managing director şi acţionar FAN Courier.

Compania a urmărit în acest an cu prioritate consolidarea şi extinderea activităţilor cu valoare adăugată, precum şi dezvoltarea "capacităţii de reacţie" la dezvoltare comerţului online. FAN Courier a extins în 2012 gama de servicii de curierat rapid la nivel naţional şi a lansat un serviciu care permite expedierea unui colet eliminând timpii de aşteptare a curierului.

Investiţiile realizate în cei aproape 15 ani de activitate se ridică la aproximativ 50 milioane de euro.

Compania a fost înfiinţată în 1998 şi este deţinută de trei persoane fizice, respectiv Felix Pătrăşcanu şi fraţii Adrian şi Neculai Mihai. FAN Courier are peste 16.000 de clienţi, majoritaea companii, cu o echipă formată din 2.600 de colaboratori şi o flotă auto care depăşeşte 1.600 de vehicule.