Cum să devii stăpânul timpului

Autor: Ziarul de Duminica 14.12.2012

Octavian Pantiş

Musai List

Cum să-ţi organizezi timpul în aşa fel încât: să munceşti eficient, să faci loc pentru ce-ţi place şi să te bucuri de fiecare zi

Editura Publica

Prefaţă de Mihai Ghyka. Ne trăim viaţa în intervale de timp bine definite: secunde, minute, zile, ani. Fiecare clipă trecută aduce cu sine provocarea celei care urmează, iar rolul nostru este de a decide cum alegem să petrecem timpul pe care-l avem la dispoziţie.

Octavian Pantiş, unul dintre cei mai apreciaţi traineri din România şi specialist cu o experienţă de peste 15 ani în Time Management, ne pune pe gânduri cu privire la modul în care ne administrăm atât timpul de la birou, cât şi pe cel pe care-l petrecem alături de cei dragi sau angrenaţi în activităţi care ne fac plăcere. Mai mult decât atât, ni se oferă instrumente şi sfaturi practice pentru a deveni mai eficienţi şi mai productivi la locul de muncă, precum şi sugestii pentru a petrece timp de calitate pe plan personal.

Scrisă într-un stil alert şi extrem de concis, Musai List este cartea care ne va învăţa pe fiecare dintre noi cum să obţinem mai mult din cea mai importantă resursă pe care o avem la dispoziţie - timpul, cum să muncim mai inteligent şi mai cu folos şi, nu în ultimul rând, cum să trăim o viaţă relaxată şi plină de bucurii.

"Am scris această carte, spune autorul, pentru a-ţi oferi idei, sugestii, exemple şi întrebări pe baza cărora să poţi decide mai bine cum să foloseşti această preţioasă resursă care este timpul."

"Creatorul ne-a dat tuturor acelaşi număr de minute în cele 24 de ore ale unei zile. Depinde doar de noi cum le folosim. Dacă alegem să facem ceva, precis nu vom avea timp şi pentru altceva, pentru că nu le putem face pe toate odată. Toţi oamenii de succes pe care i-am cunoscut în viaţă au ceva în comun, şi anume autodisciplina în folosirea timpului. E păcat să ajungi la bătrâneţe şi să ai impresia că toată viaţa ai scris pe maculator şi n-ai mai avut timp să treci pe curat. Prin urmare, citeşte acum cartea lui Octavian Pantiş pentru a scăpa mai târziu de regrete!" - Dan Pascariu

"După ani în care te-ai desfătat cu pierderea măruntă a timpului fără obligaţii, atunci când erai în căutarea unui viitor profesional, acum, când crezi că ţi-ai găsit un rost în viaţă, TIME MANAGEMENT nu este altceva decât recuperarea responsabilă a timpului propriu. O carte care te va învăţa cum să obţii maximum din fiecare oră şi cum să te bucuri de fiecare zi în parte." - Cristian Hostiuc, Director Editorial Ziarul Financiar

"Îmbinând în mod fericit analiza modului în care lucrăm cu o privire atentă asupra organizării timpului de dincolo de muncă, lucrarea lui Octavian Pantiş se întipăreşte în memorie. Lectura cărţii ne dă de gândit despre sine, îndeamnă la împărtăşire şi dezbatere, ne cheamă să povestim şi să recitim secţiuni din ea. O carte vie pe care o recomand cu mare plăcere!" - Mihai Ghyka

Octavian Pantiş susţine cursuri de Time Management încă din anul 1997, pentru specialişti, manageri, antreprenori, studenţi şi persoane publice. Este Managing Director al firmei TMI Training & Consulting (www.tmi.ro), pe care o conduce din 1999, când a deschis în România biroul companiei internaţionale de training şi consultanţă TMI (Time Manager International), înfiinţată în 1975 în Danemarca şi extinsă azi în 45 de ţări. TMI a fost declarată de două ori Compania de Training a Anului în România, în 2007 şi 2010.

Octavian Pantiş a câştigat premiile ,,Trainer of the Year" în 2010 şi ,,Best Speaker" la Conferinţa Training 2007. Este membru al Professional Speakers Association for Europe. Este autorul bestsellerurilor Time Management şi Practical Leadership - cărţi audio.