Topul celor mai bune restaurante din Bucureşti pentru Revelion 2013

Autori: Mirabela Tiron , Cristina Roşca 17.12.2012

Sărbătorile de iarnă în general şi Revelionul în particular reprezintă pentru proprietarii de restaurante o gură de aer proaspăt după ce vremea rece reuşeşte de multe ori să îi ţină pe oameni în casă. Astfel, pentru a-şi rotunji veniturile în anotimpul friguros proprietarii şi managerii de restaurante se întrec în a oferi preparate variate - mai mult sau mai puţin cunoscute -, băuturi scumpe sau tradiţionale şi DJ pe măsură. Cât de variate sunt ofertele în care se întrec restaurantele?

Unii dintre jucători au pus pe masă - la propriu şi la figurat - ofertele încă de acum câteva luni, în speranţa că locurile se vor ocupa în totalitate până la trecerea dintre ani.

Două dintre cele mai căutate restaurante din hotelurile de cinci stele din Capitală sunt Cucina, cu specific italian şi Steakhouse (casa de fripturi) din cadrul hotelului de cinci stele JW Marriott. Tariful pentru masa festivă şi petrecerea de Revelion 2013 este de 890 de lei de persoană, care oferă acces în cele două restaurante dar şi în două săli de evenimente în care se organizează Revelionul. Masa este de tip bufet iar băutura nelimitată. Cu două săptămâni înainte de anul nou aproape toate pachetele sunt deja vândute.

Alte trei localuri de lux care îşi aşteaptă clienţii de Revelion sunt Sharkia (fostul Le Bistro), recent deschis anul acesta şi care oferă preparate din bucătaria est-mediteraneană, Prime Steaks and Seafood (cu fripturi şi fructe de mare) şi cafeneaua-restaurant Caffe Citta din cadrul complexului de cinci stele Radisson Blu de pe Calea Victoriei. Preţurile pentru meniul de Revelion 2013 în aceste restaurante variază între 200 de lei în restaurantul Sharkia şi 500 de lei în Prime Steaks and Seafood. Odată cu preţul variază şi meniul.

Cei care nu vor să petreacă un revelion "pământean" ci unul la înălţime, pot alege masa festivă de la etajul 21 al hotelului Intercontinental. Meniul este creat de bucătarul Alfonso Salvaggio, meniu fix cu şase feluri şi bar all inclusive, la preţul de 590 de lei de persoană. Şi la Braseria Corso din cadrul hotelului se organizează cina de Revelion, iar preţul este de 170 de lei.

Pentru cei care preferă restaurantele tradiţionale, cu greutate, pot opta pentru restaurantul Casa Doina, unde masa festivă şi petrecerea de Revelion costă 639 de lei de persoană.

Tot într-un restaurant tradiţional românesc, care are în spate o adevărată istorie, şi care dacă ar putea ar spune multe, petrecerea de Revelion costă 490 de lei de persoană. Astfel, în noaptea dintre ani la Caru' cu Bere - restaurant unde acum mulţi ani îşi petreceau zilele şi nopţile I.L. Caragiale şi Octavian Goga - petrecăreţii primesc muzică pentru toate gusturile - de la vals vienez la muzică de club -, şi mâncare care să împace toate preferinţele - de la fructe la somon fume pe pat de castravete şi brânză gorgonzola. Nu lipseşte nici foie gras, la fel cum nici băutura nu va lipsi, ba mai mult, ar putea curge în valuri.

Petrecerile tematice din Fratelli sau Energiea sunt o altă opţiune. Cei care vor să se simtă ca pe Orient Express pot alege petrecerea din Fratelli Studios. Cu haine pe măsură, şi pe ritmurile impuse de Damian&Brothers, petrecăreţii se "îmbarcă" pentru trecerea dintre ani. Costul? 650 de lei de persoană.

Cei care aleg însă Centrul Vechi - kilometrul zero al distracţiei autohtone - pot opta pentru petrecerea din Energiea, care aduce pentru o noapte fastul premierelor de pe Coasta de Azur. Astfel, îmbrăcaţi în paiete, pene şi catifea, clienţii scot din buzunare 350 de lei pentru băutură şi mâncare "cât cuprinde".

Ce rămâne, să fie pentru 2013!