Predare de ştafetă la Rehau: Emil Pop, înlocuit de Bela Varga

Autor: Andreea Neferu 17.12.2012

 

Rehau România, subsidiara locală a grupului german Rehau, va avea începând de anul viitor un nou director general, Bela Varga urmând să-l înlocuiască pe Emil Pop, cel care s-a aflat la şefia companiei timp de aproape 15 ani.

Varga este în prezent director al biroului de vânzări Rehau din Cluj şi membru al Consiliului Naţional de Administraţie al Rehau România.

Anul 2013 va mai aduce şi altă schimbare de management la nivelul companiei, urmând ca Thomas Schiefer, director economic în cadrul fabricilor Rehau din Marea Britanie, să preia funcţia de director economic al Rehau România, poziţie deţinută anterior de Markus Erlbacher.

„Odată cu aceste schim­bări, compania îşi propune o nouă abordare a pieţei româneşti, bazată pe promovarea unei politici de vânzări puternic orientată spre client“, afirmă reprezentanţii Rehau România. Emil Pop va părăsi compania, urmând a se dedica unor proiecte personale.

Rehau este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de tubulatură din PVC şi polietilenă, estimată la circa 90 de milioane de euro în 2011. Compania Rehau Polymer a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 45,2 milioane de euro, potrivit Ministerului de Finanţe, iar pentru anul 2012 Pop estima recent că rulajul va scădea cu 4,4% comparativ cu anul precedent. Pe lângă profilurile pentru ferestre, Rehau este furnizor şi pe segmentele de infrastructură şi inginerie civilă, instalaţii, energii regenerabile sau componente auto.

Pe segmentul de profiluri PVC pentru ferestre, care asigură circa două treimi din businessul Rehau Polymer, compania concurează cu jucători precum Gealan sau Veka.