Cerberus Capital vinde un producător de arme, după masacrul de la şcoala din Newtown, SUA

Autor: Marius Oncu 18.12.2012

Cerberus a cumpărat compania Bushmaster în 2006, iar ulterior a fuzionat aceste operaţiuni cu alte companii din domeniu pentru a forma Freedom Group, potrivit CNBC.

Freedom Group a avut vânzări de 677,3 milioane de dolari în primele nouă luni ale anului, în urcare de la 564,6 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Bushmaster este producătorul armei de asalt AR 15, folosită în atacul de la şcoala din Newtown, în urma căruia au murit 27 de persoane, inclusiv 20 de copii.

"Nu credem că Freedom Group, o singură companie sau o singură persoană pot preveni violenţa fără sens, folosirea ilegală sau procurarea ilegală a armelor şi muniţiilor", a se arată într-un comunicat al Cerberus.

Firma va folosi serviciile unui consultant finaciar pentru vânzarea participaţiei la Freedom Group, urmând să distribuie fondurile încasate investitorilor.

Presiunea asupra Cerberus a crescut în ultimele zile, după ce un fond de pensii al profesorilor din statul California a anunţat că reanalizează investiţiile la Cerberus, în urma atacului de la şcoala din Newtown.