Ponta spune că îi va prezenta lui Băsescu lista Cabinetului înainte de a veni cu ea în Parlament

Ziarul Financiar 18.12.2012

Întrebat dacă va prezenta lista noilor miniştri şi preşedintelui Traian Băsescu, înainte de a veni cu această listă la votul din Parlament, premierul a răspuns: "Da. Dar bănuiesc că preşedintele va afla deja mâine prin intermediul dumneavoastră, al presei care sunt deciziile în cadrul PSD şi în cadrul PNL-PC. Deci nu va fi o surpriză. Sigur că prezint şi lista dar mâine practic după cele două şedinţe veţi şi numele titularilor", a răspuns Victor Ponta.

El a mai fost întrebat în legătură cu afirmaţiile lui Traian Băsescu care spunea înainte de alegeri că nu va mai fi de acord ca printre viitorii miniştri să existe unii cu dosare penale. "Sunt proceduri legale. Sunt proceduri legale care spun foarte clar cine poate fi ministru şi cine nu poate fi ministru şi evident că toate desemnările se fac pe baza procedurilor legale", a spus Ponta.

Întrebat dacă va merge la Cotroceni după ce va primi votul de investitură sau înainte, Ponta a răspuns: "Legea şi Constituţia spun foarte clar - după votul de investitură de vineri mergem toţi la preşedinte pentru a depune jurământul".