Euro Insol: Am renegociat 423 din cele 500 de contracte comerciale ale Hidroelectrica şi am obţinut reduceri de 93 mil. euro

Autor: Roxana Petrescu 19.12.2012

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, firma Euro Insol condusă de către avocatul Remus Borza, a negociat 423 din cele peste 500 de contracte comerciale aflate în derulare la momentul deschiderii procedurii insolvenţei producătorului de energie, obţinând o reducere de peste 90 de milioane de euro a cheltuielilor societăţii.

"Negocierile vor continua şi cu ceilalţi creditori pentru aplicarea unor reduceri comerciale la sumele înregistrate la masa credală, astfel încât planul de reorganizare să poată fi implementat şi să se creeze cadrul necesar pentru ca toţi creditorii să îşi poată recupera creanţele admise în tabelul preliminar în cel mai scurt timp posibil, cu consecinţa ieşirii din insolvenţă a Hidroelectrica", a spus Remus Borza.

Cea mai mare reducere comercială obţinută a fost în valoare de 20 de milioane de euro în urma negocierilor cu consorţiul germano-austriac Voith Hydro - Andritz Hydro. Reducerea este aferentă contractului de antrepriză semnat de Hidroelectrica în 2004 cu Voith Hydro şi Andritz Hydro, pentru modernizarea a 20 de hidroagregate.