Kodak îşi scoate brevetele la vânzare pentru 525 de milioane de dolari

Autor: Florin Badescu 19.12.2012

Două companii specializate în administrarea brevetelor, RPX Corporation şi Intellectual Ventures, vor împărţi brevetele Kodak, se precizează într-un comunicat emis de acest grup intrat în faliment.

Licitaţia pentru vânzarea acestui portofoliu, ce include 1.100 de brevete, asociate capturii, stocajului şi analizei imaginilor digitale, trebuia să se încheie iniţial în luna august, dar grupul Kodak a prelungit-o pe termen neprecizat. Potrivit presei americane, ofertele primite erau dezamăgitoare pentru Kodak, care spera la început să încaseze pe ele până la 2,6 miliarde de dolari.

"Valorificarea brevetelor reprezintă o altă etapă importantă din drumul nostru de ieşire din faliment", a declarat Antonio Perez, directorul Kodak. "Pr ogresele noastre s-au accelerat în ultimele săptămâni", a adăugat el.

Grupul Kodak, care are o istorie de 131 de ani, şi-a declarat falimentul pe 19 ianuarie, din cauza întârzierilor pe care le-a înregistrat în domeniul digital. Pentru a-şi asigura supravieţuirea, Kodak mizează pe o restructurare drastică, pe cedarea sau abandonarea totală a unor activităţi şi pe suprimarea unor locuri de muncă.

Cedarea brevetelor sale pentru o sumă de cel puţin 500 de milioane de dolari era o condiţie impusă la jumătatea lunii noiembrie de creanţierii grupului, care s-au declarat dispuşi să acorde grupului Kodak noi împrumuturi care să ajute această companie să iasă din faliment, în primul semestru al anului 2013.