Reprezentantul SIF Transilvania la Sibex a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie

Autor: Stefan Musgociu 20.12.2012

Petru va fi director general până în martie 2015, mandatul său fiind până la încheierea mandatului Consiliului de Administraţie, potrivit unui comunicat al Bursei de la Sibiu.

Postul rămas vacant după avansarea lui Petru a fost preluat de Adrian Ciudin, care din luna mai a ocupa poziţia de director de dezvoltare la Sibex. Anterior, el a fost director de tranzacţionare la firma de brokeraj Carpatica Invest.

Petru şi Ciudin vor prelua noile funcţii la 1 ianuarie.

Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie a fost numit Iancu Stavrositu, şeful casei de brokeraj Interfinbrok.

Simionescu a mai fost preşedinte al Consiliului de Administraţie însă doar provizoriu, în perioada mai - octombrie 2011, când a ocupat şi poziţia de director general. Ulterior, el a fost înlocuit din funcţie de Cristian Sima.

Pe 10 octombrie 2012, Sima a fost revocat din funcţiile de conducere de la Sibex, deoarece nu a fost prezent la bursă în timpul controlului efectuat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Sima este protagonistul unui scandal puternic mediatizat, după ce a părăsit ţara invocând ameninţări din partea clienţilor care au pierdut banii investiţii prin WBS Holding, companie condusă de acesta.

La o zi după revocarea lui Sima şi apariţia în presă a informaţiilor că ar fi dispărut cu banii unor clienţi ai WBS Holding, CNVM a început un control la casa de brokeraj WBS România. Sima a condus WBS România până în aprilie 2011, când a renunţat la funcţie pentru a prelua conducerea Sibex.

CNVM a sesizat Parchetul după ce a constatat existenţa unor falsuri în acte la WBS România, a retras autorizaţia de funcţionare, a aplicat amenzi de 201.000 lei şi a interzis mai multor angajaţi WBS România să mai activeze pe piaţa de capital.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) i-a validat, săptămâna trecută, pe trei din cei patru noi membri ai Consiliului de Administraţie aleşi în noiembrie de acţionari, şi a respins cererea de avizare pentru Daniel Grigoropol. Cele trei persoane validate de CNVM sunt fostul director general al BVB Valentin Ionescu (propus de SIF Moldova), Iancu Stavrositu (şeful casei de brokeraj Interfinbrok), Cristina Manuela Duţu (propusă de unul dintre cei mai mari acţionari ai Sibex, Bogdan Baloşan).

Simionescu a fost reales în noiembrie de acţionari în CA, astfel că nu mai era nevoie să fie validat de CNVM.