Sanofi România va avea de la 1 ianuarie un nou country manager

Autor: Ana Maria Petcana 21.12.2012

Gourlet (46 ani), care a condus în ultimii doi ani operaţiunile Sanofi Ungaria, îi va succede lui Jacques Nathan, numit director general al Sanofi Turcia.

"România este o piaţă strategică pentru grupul Sanofi în această parte a Europei. Peste jumătate din cifra de afaceri totală a Organizaţiei Multi-Ţări Danube (Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova şi România) este realizată în România. (...) Am încredere că Christophe Gourlet va asigura continuitatea şi dezvoltarea de succes a business-ului, atât la nivel regional, cât şi în România", a declarat, într-un comunicat, Peter Guenter, senior vice president Global Operations Europe al grupului francez Sanofi.

Totodată, Gourlet a preluat funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al fabricii medicamente generice Zentiva SA.

"Sanofi este liderul pieţei farmaceutice româneşti, având o ofertă diversificată, care include medicamente inovatoare, soluţii pentru boli rare, medicamente generice, medicamente OTC şi vaccinuri. În plus, fabrica de medicamente Zentiva, facilitatea de producţie a Sanofi România, a reuşit timp de 50 de ani să-şi menţină leadership-ul industrial pe piaţa locală. Împreună cu cei 800 de angajaţi dedicaţi şi cu o vastă experienţă în domeniile comercial şi industrial, ne vom consolida poziţia pe piaţă, continuând să fim un partener valoros al industriei farmaceutice", a comentat Christophe Gourlet.

Sanofi România este liderul pieţei farmaceutice locale, cu o cotă de piaţă de 8,4% în valoare şi 13,3% în volume, potrivit datelor Cegedim. În primele nouă luni, piaţa farmaceutică din România a totalizat 14,7 miliarde de lei şi 400 milioane de unităţi, din care genericele reprezintă 23% din valoare şi 43% din volum.

Comparativ cu anul trecut, vânzările Sanofi România au avansat în acest an cu peste 5%, o rată de creştere pe care compania intenţionează să o menţină şi în 2013.

Potrivit celor mai recente raportări, Sanofi deţine direct şi indirect 74,9% din acţiunile Zentiva România.