Mona Pivniceru a fost avizată favorabil de comisiile parlamentare pentru portofoliul Justiţiei

Autor: Lucia Efrim - Mediafax 21.12.2012

Mona Pivniceru a primit, vineri, avizul favorabil al comisiilor de specialitate reunite pentru a ocupa funcţia de ministru al Justiţiei.

În timpul audierilor din comisiile parlamentare, Mona Pivniceru a trecut în revistă ce a făcut în cele 121 de zile în care a fost la conducerea Ministerului Justiţiei, dar şi măsurile pe care pe intenţionează să le aplice în noul mandat.

Mona Pivniceru a pledat pentru "asanarea" legislaţiei, apreciind că sunt foarte multe acte legislative paralele, iar cetăţeanul trebuie să ştie unde să caute atunci când are nevoie de o informaţie privind legislaţia.

Pivniceru a spus că sistemul judiciar este pregătit pentru intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă de la 1 februarie 2013.

Totodată, Pivniceru a precizat că va trebui reorganizată competenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, întrucât trebuie să i se dea rolul constituţional, respectiv acela de instanţă de casaţie şi de unificare a legislaţiei.

Mona Pivniceru a promis că va avea o relaţie bună cu Parlamentul, arătând că va participa la şedinţele comisiilor juridice pentru a discuta textele propunerilor legislative.